Docent

Edith Moolenaar


In mijn tienerjaren ben ik met yoga begonnen en sindsdien niet meer gestopt. Tijdens de lessen voelde ik me verbonden, aanwezig en helder. Yoga werd mijn anker in rustige en roerige tijden. Dit gevoel wilde ik graag met anderen delen. Ik voltooide de opleiding tot yogadocent bij de Yoga Academie Nederland (YAN). De Yoga Academie Nederland is erkend door de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland.

Mijn achtergrond ligt in de kinderopvang. Nadat ik afstudeerde in de pedagogiek startte ik in 2002 een kinderdagverblijf in Amsterdam. Elke dag word ik omringd door kinderen en zie ik hoe kinderen leven en denken. Kinderen leven in het hier en nu, zij staan nog dicht bij hun kern en verwonderen zich over alles wat ze zien en meemaken. Kinderen brengen mij veel inspiratie en vreugde.

Yoga brengt mij dezelfde inspiratie en vreugde. Het woord ‘Svasth’ spreekt mij enorm aan. Dit is Sanskriet voor het begrip ‘gezondheid’, en het betekent letterlijk ‘gevestigd in zichzelf’. Dat ‘gevestigd zijn in jezelf’ ervaar ik iedere keer wanneer ik yoga beoefen. Het voelt letterlijk als thuiskomen. Door 'thuis' te zijn, voel ik me rustig, liefdevol en vol vertrouwen.

Met Hoom Yoga hoop ik al het goeds wat yoga voor een mens kan betekenen te laten ervaren door anderen.

Yogameisje